FILM: Pan: potovanje v deželo Nije
FILM: Pan: potovanje v deželo Nije
Posted by

FILM: Pan: potovanje v deželo Nije

Vsaka legenda ima svoj začetek. Izjemno 3D doživetje za vso družino.

Peter (Levi Miller) je navihan dvanajstletnik, čigar uporniške narave ni mogoče zatreti; toda v omledni londonski sirotišnici, v kateri živi že vse svoje življenje, te vrline niso ravno dobrodošle.

 

 

Potem pa ga neke noči usoda ponese iz sirotišnice v fantastični svet gusarjev, bojevnikov in vil – v deželo Nije. Tu ga čakajo neverjetne dogodivščine in spopadi na življenje in smrt, hkrati pa skuša odkriti skrivnost svoje matere, ki ga je pred davnimi leti pustila v sirotišnici, in najti svoje mesto v tej čarobni deželi.

Pri podvigih se mu pridružita bojevnica Tiger Lily (Rooney Mara) in novi prijatelj Jakob Kljuka (Garrett Hedlund); z njuno pomočjo mora poraziti brezsrčnega gusarja Črnobradca (Hugh Jackman), rešiti deželo Nije in odkriti svojo pravo usodo – torej postati junak, ki bo poslej znan kot Peter Pan.

Igrajo še Adeel Akhtar, Amanda Seyfried, Nonso Anozie, Cara Delevingne, Kathy Burke, Bronson Webb in drugi.

Film bo na ogled v vseh Cineplexxih, ljubljanskem Kinu Bežigrad, Koloseju Maribor (Projektor) ter manjših kinih po Sloveniji.

Svečana predpremiera bo potekala 8. oktobra ob 17.30 uri v Kinu Bežigrad.

Čeprav se je lik v glavi J.M.Barrieja rodil pred več kot stoletjem, gre po besedah Joea Wrighta – ki je film režiral po scenariju Jasona Fuchsa – za »Petra Pana za leto 2015; za zgodbo, ki jo sicer vsi dobro poznamo in jo imamo radi, a s povsem novim okvirjem. Gre za pustolovščino o koreninah klasičnega in priljubljenega junaka, ki se odvija v širnem, prelepem in smelem svetu. Posneti sem želel vznemirljiv, zabaven film in se pri tem kar se da zabavati. Užitek je ustvarjati film za otroke, saj lahko pri tem odvržeš pretirano resnobnost. Ustvarili smo nor svet, poln barv in nenavadnih, prečudovitih podob, ki dajejo vtis – tako vsaj upamo – kot da so prišli iz otroške domišljije.«

Ker je za osnovni navdih in podlago služila Barriejeva klasična zgodba, Wright pravi, da je privzel avtorjev »smisel za čudno. Gre za silno nenavadno knjigo, ki ne podcenjuje otroške domišljije; v njej ni ‘dobrih’ in zlih’ likov, vsi imajo napake – tudi Peter. Ta dvojnost likov mi je silno všeč.«

Igrajo še Amanda Seyfried, Adeel Akhtar, Taejoo Na, Nonso Anozie, Kathy Burke, Kurt Egyiawan, Lewis MacDougall in Jack Charles. Producentje so bili Greg Berlanti, Sarah Schechter in oskarjevi nominiranec Paul Webster. Izvršni producent je bil Tim Lewis.

Izza kamer so sodelovali še za oskarja nominirana direktorja fotografije Seamus McGarvey in John Mathieson ter scenograf Aline Bonetto, montažerja Paul Tothill in William Hoy ter z oskarjem nagrajena kostumografinja Jacqueline Durran. Glasbo je zložil John Powell.

Povezave:

0 Comments Off 1952 06 October, 2015 Kino October 6, 2015

Facebook Comments