FOTO: Zgodovina selfi butala nasmejala do solz
FOTO: Zgodovina selfi butala nasmejala do solz
Posted by

FOTO: Zgodovina selfi butala nasmejala do solz

Siti teater v BTC Cityju je sinoči gostil premiero nove monokomedije Perice Jerkovića, zabavnega sprehoda skozi zgodovino človeškega (samo)upodabljanja, ki ga ljubitelji smeha, umetnosti (in selfijev) preprosto ne smete zamuditi!

Predstava, ki zabavno in ravno prav kritično obravnava prastaro človeško potrebo po samoupodabljanu, od odtisov dlani v jamah, do selfijev oz. s Peričinimi besedami: »Magičnega trenutka, ko se v eni osebi srečata slab fotograf in podpovprečen model,« je komični poklon umetnostni zgodovini, v katerem se miti, bizarne zgodbe, ruske zmenkarije, vrhunska umetnost, filozofsko zmedeni Klemen Slakonja in še marsikaj stopijo v zabavni interpretaciji enega naših najboljših komikov.

Perica v Zgodovini selfi butla (scenarij je spisal z Markom Kumrom – Murčem, pri režiji pa jima je pomagal Uroš Fürst) še enkrat več navdušuje s svojimi filigransko dodelanim nastopom, s katerim je že osvojil regionalno stand-up sceno, tokrat pa se tako vsebinsko kot izvedbeno – oder si deli z nič manj zabavnim štirimetrskim telefonom, s katerim se sprehaja skozi čas in prostor – podaja globje v gledališče.

Na premieri smo pričakovano opazili cel kup mojstrov in ljubiteljev smeha, kot so Lucija Ćirović, Anamarija Mitić, Vid Valič, Mirza Tvrtković, Jure Karas, Tadej Toš, Boštjan Gorenc – Pižama, Anže Tomić (Apparatus), Žan Papič, Mladen Pahović, radijski voditelj Boštjan Klun, tandem FB Acrobatics, Uroš Fürst in Andrej Težak Tešky, dogodek pa so pospremile tudi vse štiri nacionalne televizije.

In še najpomembnejši podatek za vse, ki iščete Homo Selfiensa v sebi: naslednje predstave Zgodovine selfi butla bodo na sporedu Siti teatra 3., 9. in 18. oktobra.

 

Foto: Iztok Dimc

0 Comments Off 2408 02 October, 2015 Kulturno October 2, 2015

Facebook Comments