Hommage Pengov, koncert v spomin Tomažu Pengovu
Hommage Pengov, koncert v spomin Tomažu Pengovu
Posted by

Hommage Pengov, koncert v spomin Tomažu Pengovu

“Njegove besede imajo tak zven kot njegova muzika, tista kitarska …” pravi Tomaževa velika stanovska prijateljica Bogdana Herman in nadaljuje: “na njegovo delo zanesljivo ne bomo pozabili, ne jaz, ne naslednje generacije. Preveč je dal – on je bil za ta svet, samo ta svet ne rabi takšnih ljudi!”

V soboto 1. novembra vas v aritmičnem terminu na TVS2 čaka premierno predvajanje koncerta v spomin enemu naših največjih poetov in kantavtorjev ter glasbeniku svetovnega kova, Tomažu Pengovu, ki je februarja letos odpotoval.

24. aprila so njegovi prijatelji, glasbeniki in pesniki v Kinu Šiška pripravili koncert v spomin Tomažu Pengovu. Srčnost glasbenega večera, prežetega s spomini je z občutkom ujel režiser Igor Zupe s TVS ekipo.

Koncert v spomin velikemu pesniku in kantavtorju so 24. 4. s svojimi interpretacijami Tomaževih pesmi odigrali Bogdana Herman, Milan Dekleva, Jerko Novak, Lado Jakša, Borut Činč, Matjaž Sekne, Bojan Drobež, Igor Leonardi, Boris A. Novak, Polona Kasal in Polona Janežič, Bossa de Novo, Ana Pupedan, Hulahoop, Jani Kovačič, Marko Grobler, Ksenija Jus+3, Peter Andrej, Boštjan Narat, publika, Severa in GalGjurin, Drago Mlinarec in Vlado Kreslin.

Tomaža, kakršnega so poznali njegovi prijatelji in bližnji soglasbeniki pa lahko spoznate v 17 min spominskem portretu, ki smo ga predvajali ob njegovem odhodu v ARITMIJI, 22.2.

Zabeležili smo res lep večer!

 

Povezave:

facebook.com/Aritmija

rtvslo.si/arhiv/aritmija

0 Comments Off 1052 28 October, 2014 Glasba October 28, 2014

Facebook Comments