Jonas Žnidaršič odprl Kluba smeha 10ka
  • Jonas Žnidaršič odprl Kluba smeha 10ka
  • Jonas Žnidaršič odprl Kluba smeha 10ka
  • Jonas Žnidaršič odprl Kluba smeha 10ka
  • Jonas Žnidaršič odprl Kluba smeha 10ka
Posted by

Jonas Žnidaršič odprl Kluba smeha 10ka

V torek se je z revijo 30 komikov odprl Kluba smeha 10ka. Nov projekt Jonasa Žnidaršiča in prijateljev so podprli številni mediji pa tudi mnogi najvidnejši ustvarjalci na področju popularne kulture. – V petek sledi Jonasov veliki šov.

Klub smeha 10ka pod  Kinoteko je skupni projekt Pionirskega doma in Ceha za smeh, ki ga vodita Andrej Težak – Tešky in Jonas Žnidaršič. Ambicija sodelujoči je, kot je povzela Vika Potočnik v imenu Pionirskega doma, da bi prostoru v središču prestolnice, kjer že deluje Plesni center Jenko, vdihnili še več življenja in dali mladini priložnost, da pili nastope v družbi vrhunskih mojstrov komedije. Da je ideja padla na plodna tla, je pokazal tako odziv medijev, kot obisk otvoritve, na kateri so se glasno smejali tudi Peter Poles, Lado Bizovičar, Franci Kek, FB-guru Matej Špehar, ustvarjalci oddaj Vid in Pero šov, Antenina budilka, Studio City in mnogih drugih.

A glavni so bili komiki. Čast “razdevičiti” oder 10ke je pripadla Dušanu Tomiću – Duletu, za njim pa so se zvrstili Janez Trontelj, Aleš Novak, Sean Osterc, Perica Jerković, Marko Petar Orešković, Jernej Celec, Rok Bohinc, Stefan Šumanac – Šumi, Vasja Simić – Vasko, Iva Lačan, Husein Šakanović, Lucija Ćirović, Jure Godler, Aleš Sečnik, Jonas Žnidaršič, Andrej Kokot, Boštjan Gorenc – Pižama, Simon Zajc, Klemen Bučan, Gašper Bergant, Klemen Mauhler, Mladen Pahović, Dalibor Grbič – Dapach, Sašo Stare, Tomaž Stanovnik, Zvonko Kozić, Uroš Kuzman in Andrej Težak – Tešky. Za dodatno dobro vzdušje pred, med in po nastopih pa je skrbel hišni trio v zasedbi Anže Langus Petrovič – Dagi, Jure Rozman in Tadej Košir.

Simbolično bi za otvoritev novega Kluba smeha 10ka težko našli boljši datum. 1. april je bil neroden le zato, ker so bili mnogi komiki na svoj praznik zasedeni z nastopi in čisto vsi, ki so to želeli, niso mogli stopiti na oder ob odprtju najbolj ambiciozno zastavljenega kluba stand upa in sorodnih žanrov pri nas. A priložnosti za to res ne bo manjkalo, saj se bodo predstave odslej vrstile vsak torek (sveži obrazi, nov material) in petek, ko bodo na sporedu udarni samostijni šovi. Serijo bo že ta petek odprl Jonas Žnidaršič, za njim pa prihajajo v 10ko najboljši domači in regionalni komiki:

4. 4. – JONAS SHOW: Trenutek kresnice
11. 4. – Dogodek zaprt za splošno javnost
18. 4. – TIN VODOPIVEC: Replika
25. 4. – DUŠAN TOMIĆ – DULE: Stand By Comedy
2. 5. – PEDJA BAJOVIĆ: Muškarac (HR)
9. 5. – LUCIJA ĆIROVIĆ: One Woman Show
16. 5.  – MARINA ORSAG: Da, to sam rekla (HR)
23. 5. – BOŠTJAN GORENC – PIŽAMA: 50 odtenkov njive

Vse informacije o 10ki najdete na  www.facebook.com/klubdesetka

0 Comments Off 1634 03 April, 2014 Kulturno, Recenzije April 3, 2014

Facebook Comments