Na Kongresnem trgu danes zaplesalo skoraj 3000 mladih!
Na Kongresnem trgu danes zaplesalo skoraj 3000 mladih!
Posted by

Na Kongresnem trgu danes zaplesalo skoraj 3000 mladih!

Diham in živim ples, projekt v okviru Evropskega tedna mobilnosti, s katerim Kazina mlade spodbuja k odgovornejšem ravnanju z okoljem, je potekal že četrto leto.

Danes se je na Kongresnem trgu zbralo približno 3000 mladih in skupaj odplesalo koreografijo, ki so se je naučili na eni izmed brezplačnih plesnih delavnic, ki jih je plesna šola Kazina v okviru projekta Diham in živim ples v septembru organizirala na 30 ljubljanskih osnovnih in srednjih šolah za malo manj kot 4500 mladih.

Projekt Diham in živim ples, s katerim se je Kazina pridružila aktivnostim v okviru Evropskega tedna mobilnosti, skozi zabaven način mlade spodbuja k odgovornejšemu ravnanju z okoljem.

Zaključek projekta je bil današnji dogodek, kjer je skoraj 3000 mladih odplesalo ples s posebnim sporočilom –  skrb za varovanje okolja je naloga prav vsakega izmed nas! Kazina je v okviru Evropskega tedna mobilnosti in ob podpori MOL-a projekt izvedla že četrto leto.

 

Diham-Ples-Kazina-lajf-com-60

Kongresni trg je danes, 16. septembra, ob 10. uri dopoldan poživel ples 3000 mladih, ki so na zaključnem dogodku plesnega projekta Diham in živim zaplesali v okviru Evropskega tedna mobilnosti. Približno 3000 mladih iz 21 osnovnih in 5 srednjih šol je letošnje leto odplesalo plesno koreografijo – ki je nastala izpod rok in nog dolgoletnega plesnega pedagoga in izkušenega koreografa Danijela Mišona ter mlade in nadarjene plesne pedagoginje Ade Kogovšek – v znak pridružitve evropskim naporom za čistejši zrak.

Današnji dogodek je zaključek več kot enomesečnega projekta, ki ga plesna šola Kazina ob podporu Mestne občine Ljubljana in v okviru Evropskega tedna mobilnosti izvaja že četrto leto zapored. Mesec dni pred dogodkom Kazina na ljubljanskih osnovnih in srednjih šolah izvaja brezplačne plesne delavnice za zainteresirane osnovne in srednje šole, kjer učence naučijo enostavne in zabavne plesne koreografije, s katero jih želijo opomniti, da gibanje ni samo zabavno, temveč da z njim skrbijo tako za svoje zdravje kot za svoje okolje.

 

Diham-Ples-Kazina-lajf-com-33

»Diham in živim ples je za Kazino postal že tradicionalni projekt, ki ga izvajamo vsako leto septembra. Toplo pozdravljam vse akcije, ki ozaveščajo o pomembnosti varovanja okolja ali o drugih družbeno pomembnih temah, zato si želimo s projektom nadaljevati še dolga leta,« je povedala vodja plesne šole Kazina, Silvestra Perčič. In dodala, da je bila letošnja udeležba rekordna, ter da bodo v naslednjem letu k sodelovanju skušali pritegniti še več osnovnih in srednjih šol.

0 Comments Off 1075 16 September, 2014 LifeStyle September 16, 2014

Facebook Comments