O festivalu Ultra Europe
O festivalu Ultra Europe
Posted by

O festivalu Ultra Europe

Festival ULTRA EUROPE je edini dogodek organizacije Ultra Worldwide v Evropi, z investicijo skoraj 15 miijonov evrov v petih letih pa tudi pomemben partner turizma in spremljajoče zabavne industrije v širši regiji.

Po ocenah ogranizatorja je festival že ob lanski prvi izdaji spodbudil skoraj 10 milijonov evrov dodatne turistične potrošnje samo v Splitsko-dalmatinski županiji (posredne učinke so občutili tudi v Sloveniji, saj je v projekt vključenih več slovenskih podjetij in njihovih podizvajalcev).

V treh festivalskih dneh je Ultra Europe kumulativno pritegnil 103.000 obiskovalcev iz 75 držav sveta. Na festivalu so nastopili najbolj vroči svetovni glasbeni izvajalci (Hardwell, Avicii, Armin van Buuren, Afrojack, Nicky Romero, Carl Cox, Chase & Status, Luciano idr.), v sklopu festivala pa se je v regiji odvijala tudi serija dogodkov Countdown to Ultra.

Regionalni partner pri organizaciji festivala Ultra Europe je podjetje Adria MM Produkcija (AMMP), v katero je vključena tudi slovenska agencija Collegium Mondial Travel. Podjetje AMMP je bilo leta 2011 ustanovljeno z namenom regionalnega zastopanja vodilnih svetovnih glasbenih izvajalcev.

Podjetje se ukvarja s produkcijo in promocijo vodilnih dogodkov v regiji, pri katerih zagotavlja najvišji mednarodni nivo storitev na tem področju, s partnerskimi podjetji pa te standarde širi tudi na turizem, gostinstvo in potovanja. Ta podjetja skupaj zagotavljajo storitve za več stotisoč obiskovalcev raznih dogodkov in festivalov v regiji letno.

Podjetje AMMP je organizator in promotor festivalov ULTRA EUROPE, ki se bodo odvijali v Splitu v letih 2013-2017.

 

 

ULTRA WORLDWIDE

je podjetje za globano znamko vodilnih svetovnih dogodkov na področju elektronske glasbe, vključno z Ultra Music Festivalom (UMF), ki se od leta 1999 odvija v Miamiju. Ob 15-letnici delovanja je UMF postal prvi veliki elektronski festival, ki je dogajanje raztegnil na dva vikenda, z ekskluzivnim programom, katerega del sta bila tudi zadnja dva nastopa Swedish House Mafie in odmevna Aviciijeva predstavitev albuma s kupom glasbenih legend, pa je pritegnil preko 350.000 obiskovalcev.

Ultra Worldwide je najbolj mednaroden med velikimi festivali, saj je prisoten v devetih državah na petih celinah, na svojih odrh pa gosti vsa največja pa tudi vroča sveža imena na sceni.

Posebnosti Ultrinih festivalov so, da skuša preko svojih sesterskih projektov čim bolj avtentično prikazati vzdušje originalnega festivala v Miamiju, dogajanje lahko feni vedno spremljajo v neposrednem televizijskem in radijskem prenosu na UMF TV / Radio, nastope največjih ikon elektronske (in pop-rock) glasbe pa dopolnjuje z najnaprednejšo tehnologijo na področju svetovne festivalske produkcije.

Spektaklom v Miamiju, Buenos Airesu, Braziliji, Čilu, Južni Koreji, na Ibizi in v Splitu se v letu 2014 kot novosti pridružujeta še Ultrina festivala v Južni Afriki in na Japonskem.

0 Comments Off 1036 02 April, 2014 Novice April 2, 2014

Facebook Comments