Prenos Oskarjev bo na Planet TV spremljala ekipa komentatorjev z Boštjanom Gorencem - Pižamo na čelu
Prenos Oskarjev bo na Planet TV spremljala ekipa komentatorjev z Boštjanom Gorencem – Pižamo na čelu
Posted by

Prenos Oskarjev bo na Planet TV spremljala ekipa komentatorjev z Boštjanom Gorencem – Pižamo na čelu

Letošnjo podelitev oskarjev, ki bo 87. po vrsti, bodo lahko slovenski gledalci v ponedeljek, 23. februarja, ob 2.30 zjutraj ekskluzivno spremljali na Planet TV. Podelitev bodo komentirali Boštjan Gorenc – Pižama, Anže Tomič, Urša Menart in Matevž Luzar. Seznam nominirancev 2015 >

Neposredni prenos Oskarjev, ki se bo na Planet TV začel v ponedeljek, 23. februarja, ob 2.30 zjutraj po našem času, bo v živo komentirala ekipa nabrušenih jezikov z Boštjanom Gorencem – Pižamo na čelu. Pižama je komik in prevajalec, ki orje 50 odtenkov njive ter prevaja otroško in fantazijsko književnost. Je sovoditelj podkasta Glave in pisec prebliskov o televizijski sceni za tednik Stop.

Pri komentiranju se bo Pižami pridružil Anže Tomič, ki vodi mrežo podkastov Apparatus.si – radijskih oddaj, ki živijo na internetu. Je tudi spletni urednik tednika Mladina, piše za revijo Monitor in vodi oddajo na Radiu Študent. Urška Menart je režiserka in scenaristka, avtorica več dokumentarnih filmov o slovenski popkulturi in ljubiteljica glasbe, Matevž Luzar pa je režiser in scenarist kratkega filma Vučko, nominiranega za študentskega oskarja, ter filma Srečen za umret, kmalu pa lahko pričakujemo tudi njegov celovečerec Dekleta ne jočejo.

Komentatorji Oskarjev so dejavni tudi na družbenem omrežju Twitter, kjer bomo odzive na podelitev najprestižnejših nagrad v svetu filma spremljali pod ključno besedo #oskarji.

Podelitev oskarjev bo na Planet TV pospremil posebni filmski program. V nedeljo, 22. februarja, bo ob 20. uri na sporedu kultni film Ko jagenjčki obmolknejo (Silence of the Lambs), ki je prejel pet oskarjev, za tem bo sledila še s tremi oskarji nagrajena drama Usodna nesreča (Crash). Posnetek prenosa si bodo gledalci lahko na Planet TV ogledali isti dan, torej v ponedeljek, 22. februarja, ob 22. uri po filmu Revni milijonar, ki je kipec za najboljši celovečerni film prejel leta 2009.

Letos bo Oskarje prvič vodil igralec Neil Patrick Harris, največ možnosti za prestižne zlate kipce pa imata filma Grand Budapest Hotel in Birdman, ki imata vsak po devet nominacij. Lani je največ oskarjev, tudi za režijo, prejel celovečerec Gravitacija, priznanje za najboljši film leta pa je dobila drama 12 let suženj.

 

Seznam nominirancev za Oskarja 2015 >

0 Comments Off 1716 16 February, 2015 Novice February 16, 2015

Facebook Comments