Podpisovanje knjige Rudolpha van Veena po Sloveniji
Podpisovanje knjige Rudolpha van Veena po Sloveniji
Posted by

Podpisovanje knjige Rudolpha van Veena po Sloveniji

Slavni kuhar Rudolph van Veen je izdal svojo prvo knjigo v prevodu in to v slovenščini. Ob izidu knjige Rudolph kuha, ki je izšla pri Vita založbi, je tri dni podpisoval knjige in odkrival lepote Slovenije. Več o kuharskem showu >

rudolph_van_veen_maribor-1

V ponedeljek 24.11. je sodeloval pri pripravi blejskih kremšnit v hotelu Park, a recepta mu niso razkrili. Po vožnji s pletnjo na otok se je v Potičnici uril v pripravi potice, nato pa je poskusil domačo hrano na izletniški kmetiji Dornk na Bledu.

V knjigarni v Kranju ga je pričakala navdušena množica ljudi, ki je več kot dve uri uživala v Rudolphovih šalah med podpisovanjem knjig, Rudolph pa je doživel slovensko gostoljubnost, saj je prejel kar nekaj daril, med drugim valjar za testo.

V torek 25.11. je na Voglu užival v soncu, snegu in pogledu na Triglav. Zanj je bilo to posebno doživetje, saj je Nizozemska zelo ravna in nizka dežela in so gore zanj posebno doživetje. Po podpisovanju knjig v Mariboru, kjer ga je pričakalo še več ljudi kot v Kranju, je užival v gostoljubju lastnikov turistične kmetije Pri kapeli v Vitomarcih v Slovenskih goricah.

Prav posebno doživetje je bil ogled vinske kleti in pokušina različnih vin, v dar pa je prejel tudi steklenico ledene trgatve. Seveda je tudi tukaj užival v tipični slovenski kuhinji, le da je bila tokrat štajersko obarvana.

rudolph_van_veen_sonja_javornik_jasna_kuljajSonja Javornik in Jasna Kuljaj.

V sredo 26.11. se je srečal z županom Ljubljane, se fotografiral ob mestnih znamenitostih in se mimogrede ustavil še v Movii, kjer je kupil kozarce. Podpisovanje v Cankarjevem domu je razveselilo še njegove privržence iz Ljubljane in okolice, tudi tukaj je prejel nekaj darilc.

Zaključek podpisovanja knjige pa je bila večerja z novinarji v ribji restavraciji Valentin na kateri smo lahko srečali tudi nagrajenca nagradne igre Vita založbe Boštjana Strnada, ki je prišel z ženo in taščo, ki je njegova goreča oboževalka.

Lastniki Valentina so poskrbeli za res izbrano pogostitev najboljših ribjih dobrot, ki jo je dopolnil izbor odličnih vin iz Goriških brd.

rudolph_van_veen-1Paul Van Oost in Rudolph van Veen.

Poln nepozabnih vtisov in navdušenja nad gostoljubnostjo in lepotami Slovenije in Slovencev je Rudolph zadnjo noč preživel v Dvorcu Tacen, ki ga je popolnoma prevzel s svojim dizajnom, sobo in okolico, posebej reko.

Čeprav je bil v Sloveniji le tri dni, so ga njene lepote navdušile. Posebej navdušen pa je nad gostoljubnostjo in srčnostjo Slovencev, ki so ga sprejeli kot najboljšega prijatelja. To pa je tudi razlog, da razmišlja že o naslednjih obiskih pri nas. Prvi se bo zgodil že 21.12.2014, ko bo imel na Gospodarskem razstavišču kuharski šov Rudolph kuha z mnogimi gosti.

 

Knjiga Rudolph kuha bo na voljo v vseh knjigarnah Mladinske knjige in DZS‐ja od 20.11.2014. Na spletni strani založbe Vita pa jo je mogoče v prednaročilu kupiti že danes.

 

rudolph_van_veen_restavracija_valentinoRudolph van Veen v restavraciji Valentino.

0 Comments Off 1742 01 December, 2014 LifeStyle December 1, 2014

Facebook Comments