Rade Šerbedžija novi album Vrijeme je, draga, vrijeme
Rade Šerbedžija novi album Vrijeme je, draga, vrijeme
Posted by

Rade Šerbedžija novi album Vrijeme je, draga, vrijeme

Po štiri letnem studijskem premoru od uspešnega albuma “Ponekad dolazim, ponekad odlazim”, ki ga je Rade posnel s kitarskim virtuozom svetovnega renomeja, Miroslavom Tadićem.

Album “Vrijeme je, draga, vrijeme je” njegov novi izdelek z izvrstnimi, rahlo intimnimi pesmimi, a hkrati  tudi hommage nekaterim velikim glasbenim avtorjem. Šerbedžiji se je na albumu pridružil uigrani band Zapadni kolodvor, kot gostje pa se pojavijo Livio Morosin, Maja Posavec, Belma Alić in Iva Štefančić. Pod likovno ustvarjanje se je podpisal Bojan Hadžihalilović iz Fabrike, pod fotografijo pa Vladan Elaković.

Poleg albuma “Vrijeme je, draga, vrijeme je” so se na prodajnih policah znašli tudi albumi  banda Zapadni kolodvor  “Zapadni kolodvor” ter dvojni live album Radeta Šerbedžije in banda Zapadni kolodvor “Live 2013″. Karakterni vokal, izjemna interpretacija in boemska karizmatičnost, ki jo Rade prenaša v svojih pesmih, izvrsten band, ki glasbeno dopolnjuje vokalne stilizacije velikega umetnika ter glasbeni velikani, ki so se na albumu znašli kot posebni gostje na vseh treh albumih, zagotovo ne bodo nikogar pustili ravnodušnega.

 

Rade Šerbedžija je zagotovo ena najpomembnejših osebnosti »jugoslovanske« kinematografije in kulturnega prostora nekdanje skupne dežele nasploh. Šerbedžija je znan po svoji poeziji in izdaji kar štirih albumov. Velikega poeta in glasbenika bodo na odru spremljali Zapadni kolodvor (West rail station), band, ki je sestavljen iz vrhunskih glasbenikov, Ranko Purić – Campi, Danilo Šerbeđija in Mario Igrec- kitara, Pere Ištvančić, Nenad Jura Vrandečić – kontrabas, Antun Stašić – violina,  Marjan Krajna – harmonika in manager Amir Bahtijarević.

Najljubši igralec pokojnega Miroslava Krleže, katerega klobuk je nasledil in ga nosi kot največjo relikvijo, je delal z velikimi režiserji, kot so Stanley Kubrick ,Philip Noyse, Clint Eastwood  in John Woo. Občudovali smo ga lahko v filmih, kot so Mission Impossible 2, Stigmata, Mighty Joe Young,The Saint, Eyes Wide Shut, Snatch, EuroTrip, The Quiet American, Shooter, Batman Begins …

 

0 Comments Off 3732 20 October, 2014 Glasba October 20, 2014

Facebook Comments