V posteljo pogosteje s knjigo kot s partnerjem
  • V posteljo pogosteje s knjigo kot s partnerjem
  • V posteljo pogosteje s knjigo kot s partnerjem
Posted by

V posteljo pogosteje s knjigo kot s partnerjem

Najnovejša raziskava, ki jo je opravil Durex, razkriva, da se posamezniki v posteljo veliko pogosteje kot s partnerjem odpravijo s knjigo.

Tako na katerikoli dan v tednu obstaja dvakrat večja verjetnost, da bodo ljudje v postelji prebirali fikcijo, kot da bi se predajali mesenim užitkom. Po drugi strani pa imajo lahko knjige z začinjeno vsebino tudi stimulativno vlogo.

Kar 63 % vprašanih namreč meni, da jih branje pravih knjig spravi v primerno razpoloženje za spolne vragolije. Kljub priljubljenosti romanov s seksualno vsebino pa imajo posamezniki še vedno raje realnost.

Tako jih kar dve tretjini priznava, da se raje prepustijo posteljnim vragolijam v realnosti, kot da o njih prebirajo v knjigah.

 

v-posteljo-raje-s-knjigo-2

V zadnjem času je mogoče opaziti pravo evforijo s knjigami in filmi, ki nam prinašajo žgečkljivo vsebino. Kot kaže zadnja Durexova raziskava, pa fantazije, ki jih črpamo iz fiktivnega sveta, vse redkeje prenašamo v realno življenje.

Prav z namenom, da bi se pari prepustili senzualnim novostim, je Durex pred prihajajočim valentinovim pripravil intimen video in priročnik #50GamesToPlay.

Posamezniki danes vse pogosteje sežejo po knjigah ali filmih z vročo vsebino, vendar se po drugi strani vedno manj predajajo spolnim užitkom v postelji. Zadnja britanska Nacionalna raziskava seksualnih navad in življenjskega stila (Natsal) je namreč pokazala, da je povprečno število spolnih odnosov, ki jih ima posameznik v enem mesecu, padlo iz pet na tri.

Slednje je potrdila tudi Durexova raziskava, saj je razkrila, da se posamezniki v realnosti ne upajo prepustiti seksualnim fantazijam.

Nestrpno pričakovan video, ki prikazuje, kaj se zgodi, ko pari prenehajo z branjem o čudovitem seksu in na lastni koži doživijo pristno spolno vznemirjenje

 

alone-in-bed

 

Dobra polovica si svojih fantazij ne upa uresničiti

Posamezniki s prebiranjem erotične vsebine sicer dobijo občutek, da so postali pravi seksualni avanturisti, vendar to premalokrat izživijo v realnosti. Več kot tretjina vprašanih je namreč odgovorila, da je minilo več kot eno leto odkar so v spalnici nazadnje poskusili nekaj novega.

Dalje dobra polovica priznava (60 %), da si svojih spolnih fantazij ne upa uresničiti s partnerjem.

Slabo tretjino (28 %) je namreč sram, da bi partnerju zaupala spolne fantazije ali ideje za spolne igrice, paradoksalno pa si skoraj polovica (47 %) želi, da bi bili njihovi partnerji bolj odprti pri deljenju svojih spolnih fantazij.

Pri tem med najbolj priljubljenimi fantazijami prevladuje igranje vlog (17%), eksperimentiranje s seksualnimi igračkami (17 %) in uporaba gelov za dodatne užitke (10 %).

 

Izsledki nedavne ankete, ki jo je izvedel Durex

  • 63 % vprašanih je priznalo, da jih prebiranje knjig z žgečkljivo vsebino spravi v pravo razpoloženje za spolnost, vendar jih le 40 % svoje seksualne fantazije tudi uresniči.
  • 47 % vprašanih si želi, da bi jim njihov partner večkrat zaupal svoje fantazije.
  • Kar 43 % vprašanih bi sebe opisalo za razigrane v postelji.
  • 28 % vprašanih priznava, da bi jim bilo nerodno deliti svoje fantazije ali ideje za spolne igrice s partnerjem.
  • Najbolj priljubljene seksualne fantazije: igranje vlog (17 %), eksperimentiranje s seksualnimi pripomočki (17 %), uporaba gelov za dodatne užitke (10 %).

 

Več o #50GamesToPlay >

0 Comments Off 1704 13 February, 2015 LifeStyle February 13, 2015

Facebook Comments