Velika turneja ob 40. letnici skupine Bijelo Dugme, gost Goran Bregović
  • Velika turneja ob 40. letnici skupine Bijelo Dugme, gost Goran Bregović
  • Velika turneja ob 40. letnici skupine Bijelo Dugme, gost Goran Bregović
  • Velika turneja ob 40. letnici skupine Bijelo Dugme, gost Goran Bregović
Posted by

Velika turneja ob 40. letnici skupine Bijelo Dugme, gost Goran Bregović

Velika turneja ob 40. letnici skupine Bijelo Dugme  »Ko ne poludi taj nije normalan« in Goran Bregović & Orkester za svatbe i sahrane, Posebni gost Alen Islamović v soboto 14. 06. 2014 ob 21h na Gospodarskem razstavišču (open air).

Spomladanski prehod v vroče poletno obdobje bo pospremil veliki in povsem nepričakovani koncert glasbenih virtuozov in magičnih veseljakov sodobnega balkanskega pop rock žanra s sarajevskim poreklom in mednarodno razpoznavnostjo.

Ljubljansko poletno odprto prizorišče Gospodarskega Razstavišča bo v soboto, 14. junija, po več kot štiridesetih letih, vnovič gostilo eno najboljših in najbolj razvpitih skupin vseh časov, Bijelo Dugme, ki je s svojimi revolucionarnimi koncerti v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja očarala številne oboževalce neustavljive drzne jugoslovanske pop rock scene.

 

 

Najbolj znani predstavnik skupine Goran Bregović priznava, da je legendarno skupino s prvotnim imenom Jutro ustanovil predvsem zato, da bi dekletom bil kot glasbenik bolj všeč, a je rock zasedba doživela pravi razcvet v pravem obdobju in se povzpela med najbolj iskane in pompozne rock skupine v Jugoslaviji.

Na desetih ultimativnih albumih, izdanih do razhoda skupine, zasledimo odlične balade z umirjenimi in poskočnimi ritmi, okrašenimi z dovršenimi vokalnimi vložki in sicer  Đurđev daniderlezi, Hajdemo u planine in Ružica si bila, pod katere se podpisuje priljubljeni pevec nekdanje skupine.

Divlje Jagode in novo pridruženi član Bijelog Dugmeta v letu 1985 – Alen Islamović. Z njim so izdali zadnja dva albuma, bend pa je ponovno zaživel v letu 2005 ob ponovnem združenju ter skupni turneji po državah bivše Jugoslavije s tremi razprodanimi koncerti v Beogradu, Sarajevu in Zagrebu.

 

 

Bijelo Dugme na čelu z Goranom Bregovićem in Alenom Islamovičem bo novo turnejo z naslovom »Ko ne poludi taj nije normalan«  pričel z nepozabnim koncertom v Ljubljani, kjer bodo obiskovalci lahko prisluhnili večini njihovih izdanih uspešnic iz najpopularnejšega obdobja skupine, del dogodka pa bo namenjen uspešnicam Gorana Bregovića in orkestra za Svatbe i sahrane.

Nadaljevanje turneje bo obsegal vse večje evropske in tudi ameriške odre.

0 Comments Off 2609 15 May, 2014 Napovedi May 15, 2014

Facebook Comments